Feketeerdő-torta elkészítése

MENÜ

 

1. A tortasütőt kibéleljük sütőpapírral.

 

2. A fehérjét egy nagy edénybe ütjük. Alacsony fokozaton habosítani kezdjük elektromos habverővel, és fokozatosan hozzáadunk 2 evőkanál cukrot és a csipetnyi sót, majd egyre magasabb fokozaton folytatjuk a habverést, míg végül eléri a kellő állagot.

 

3. A sárgáját egy magas falú edénybe tesszük, majd ezt is habosítani kezdjük az elektromos habverővel, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, összesen 4 evőkanállal.

 

4. Összevegyítjük a sárgáját a fehérjével, ez már fakanállal történik, és óvatos  mozdulatokkal fehérjehabhoz adjuk. Ekkor adjuk hozzá a lisztet, amivel tovább forgatjuk, még mindég óvatos mozdulatokkal.

 

5. A tésztát beleöntjük a tortaformába, és 180 fokon kezdjük sütni. A sütő ajtaját 10 percig nem nyitjuk ki. Majd 25-30 perc múlva tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kis massza marad a tűn, akkor még kb. 3 percig tovább sütjük.

 

6. Kivéve rácsra tesszük, hogy kihűljön, majd ha kihűlt, 3 részre vágjuk.

 

7. Míg sül a tészta, addig felverjük a habot.

 

8. A tortalap alsó részére a dzsem felét rákenjük, majd egy kevés habot is kenünk rá. A következő lapra a dzsem másik fele jön, és erre is teszünk habot.

 

9. A tetejére és oldalára rákenjük a többi habot, előtte vegyünk el belőle keveset, amit majd habzsákba teszünk, és rózsákat nyomunk rá. Erre ráteszünk egy-egy szem magozott meggyszemet. A torta közepére szórunk csokireszeléket vagy tortadarát.

Asztali nézet